Speranta traieste in inimile copiilor!

Posted By Bogdan Aungurence


 Rotary Club Timisoara a demarat proiectul Speranta traieste in inimile copiilor

Anual, în România se operează un număr de doar 450 de copii cu patologii privind malformațiile cardiace congenitale, din cei 1000 de copii, care ar avea nevoie de astfel de intervenții chirurgicale. Timișoara nu deține încă un centru permanent pentru această specialitate, privitor la astfel de intervenții, ci ele se efectuează sporadic, doar atunci când se organizează echipe mixte de specialiști, din Germania, Italia, Israel etc.

Generând un proiect de maximă utilitate în domeniul sănătății, Clubul Rotary Timișoara își propune să susțină, împreuna cu dumneavoastră, Secția de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare, pentru a reuși operarea unui număr de 250 de copii, anual, în Timișoara.

Prin strângerea de fonduri, Clubul Rotary Timișoara va susține medicii specialiști pentru participarea la stagii de pregătire, în vederea aprofundării cunoștințelor și a deprinderilor unor tehnici specifice chirurgicale. De asemenea, pentru a dobândi experiență superioară, necesară abordării unui spectru cât mai larg din patologia cardiacă congenitală. În plus, dorim să susținem financiar achiziționarea aparaturii și instrumentarului specifice chirurgiei cardiace pediatrice.

În acest context, clubul nostru organizează în 28 octombrie 2023, spectacolul caritabil, premieră absolută, cu denumirea “Grüsst mein Banat.”. Tema operetei este trimiterea copiilor de către familiile nobile din Viena in Banatul șvăbesc, născându-se astfel prietenii, unele fiind pe viață. Mai mult, a unor iubiri unice!

Sub semnul solidarității, va adresăm invitația de a deveni Partenerul Clubului Rotary Timișoara, pentru a realiza acest spectacol caritabil și pentru a strânge fondurile necesare proiectului „Speranța trăiește în inimile copiilor!”

Vă mulțumesc!

Daniel Marcu

Presedinte Rotary 2023-2024

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.